Odling

Tvärsäkert har ett växthus med chili och paprika samt en frilandsodling med snittblommor, lokaliserat i Röinge utanför Halmstad. I samarbete med nordTilias trädgårdsmästare och Lindas Ekocafé driver vi upp och säljer grönsaker och blommor på ett hållbart sätt. Aldrig några gifter och med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Chili

Chili kan vara så mycket mer än outhärdligt het smärta. Det finns oändligt med smaker och styrkor som passar för de flesta. Vi vill få fler att uppleva hur chili kan förhöja matlagningen och satsar därför på milda och medelheta sorter. Perfekt för att utforska hur varierad smaken kan vara.

För de som känner sig modiga har vi även några av världens hetaste sorter i odlingen. Ätes på egen risk.

Hör av dig till info@tvarsakert.se om du saknar någon specifik sort så kan vi se om det går att få tag på till nästa säsong.

Paprika

Här har vi ett sortiment av sorter du kanske inte hittar i snabbköpet. Allt från söta spetspaprikor som är perfekta att skiva och lägga i sallad till sorter med tydlig paprikabeska som är ett måste till en god chiligryta.

Snittblommor

Hållbara och närproducerade snittblomsbuketter är något vi kommer erbjuda under säsong. Varierat utbud av perenner, sommarblommor och fina prydnadsgräs som kan förgylla din vardag och helg.

Säg till om du vill ha en bukett komponerad till ett speciellt tillfälle.